توضیحات
تاریخچه شیرینی زبان:
قدمت شیرینی زبان، به سالها پیش باز میگردد. و جزء شیرینیهای اصیل و قدیمی ایران است. وقتی پای صحبت قدیمیها مینشینی و از آداب و رسوم و مراسمها و جشنهای مختلفنی که برگزار میکرده اند، میشنوی، حتما نام شیرینی زبان را از زبانشان میشنوی که چطور در دیسهای بزرگ بین مهمانها میچرخاندند و از آنها پذیرایی میکردند. بخصوص در مراسم عروسی که میخواستند تنوع و زیبایی بیشتری در پذیرایی داشته باشند، از شیرینیهای زبان و پاپیون استفاده میکردند که هر دو، از خمیر هزارلا و با دستورات مشابه تهیه میشوند و مزههای تقریباً یکسانی دارند.
این شیرینی از معدود شیرینیهایی است که از قدیمالایام تا اکنون همچنان محبوب بسیاری از افراد است طوریکه حالا هم در دیس شیرینیهای متنوع جشنهای عروسی یا ایام عید نوروز، جایگاهش را حفظ کرده است.
اما قدمت شیرینی زبان ریز در “شیرینی سنتی رضا” به حدوداً ده تا دوازه سال پیش بازمیگردد که آن را از زبان حاج علیرضا قهرمانی، موسس “شیرینی سنتی رضا” میشنویم:
زمانیکه آن مشتری از امریکا با درخواستی برای تولید یک شیرینی نوستاژیک به ما مراجعه کرد، تصور کردیم که این چالش جذابیت بسیاری دارد. او به ما گفت که میخواهد شیرینیای داشته باشد که به یادآوری دوران گذشته و خاطرات قدیمی ایرانیان مقیم امریکا بپردازد. این چالش جذاب بود، اولین شیرینی که به ذهنم رسید، شیرینی زبان بود.
برای شروع، تیم ما به دقت شیرینی زبان را مورد بررسی قرار داد. ابعاد و اندازه آن را بررسی کردیم و متوجه شدیم که این شیرینی به نسبت بزرگتر بود و بستهبندی مناسبی برای صادرات به آمریکا نیاز داشت. اینجا بود که تصمیم گرفتیم قالب زبان را تغییر دهیم تا شیرینی کمی کوچکتر شود و بستهبندی آن بهینه شود.
پس از تغییر قالب و بستهبندی، یک نمونه از این شیرینی نوستاژیک را به مشتری ارائه کردیم. نتیجه بسیار رضایتبخش بود و تا به امروز شیرینی زبان ریز یکی از پرفروشترین محصولات صادراتی ما است.
این شیرینی به خوبی موفق شد تا خاطرات دوران گذشته را برای ایرانیان مقیم آمریکا زنده کند و طعم قدیمی را به آنها بازگرداند.”
به تدریج، این ایده نوستالژیک “شیرینی سنتی رضا” به الگویی برای بسیاری از تولیدکنندگان شیرینی تبدیل شد. آنها نیز شیرینیهای زبان ریز را تولید کردند و به این ترتیب نوستالژی و تجربه قدیمی را به ایرانیان سایر نقاط جهان منتقل کردند.
این تجربه “شیرینی سنتی رضا ” نشان میدهد که یک ایده خلاقانه و چالش برانگیز میتواند به موفقیت و تعامل بین فرهنگی منجر شود.
مواد اولیه شیرینی زبان:
بیس اولیه شیرینی زبان، آرد، روغن کرهای و تخممرغ است و ماده میانی آن بستگی به سلیقه قناد دارد. ایده شیرینی رضا برای ماده میانی شیرینی زبان، استفاده از مارزیپان یا قند بادام بود.
خیلیها از شیرینی نخودچی استفاده میکنند و در لایههای خمیر زبان، شیرینی نخودچی میگذارند. خیلیها نیز خمیر شیرینی قندی را قرار میدهند. اما “شیرینی سنتی رضا” با مارزیپان، خمیری درست کرد که از آن به عنوان مواد میانی، در لابه لای خمیر شیرینی زبان استفاده میکند.
بهترین ظروف برای سرو شیرینی زبان:
شیرینی زبان ریز را میتوانید در هر ظرفی که بخواهید، سرو کنید. اما ما اینجا چند ایده خلاقانه و متفاوت برای سرو این شیرینی خوشمزه داریم که میتوانید از آنها استفاده کنید:
شیشههای تککاره: از شیشههای تککاره کوچک به عنوان ظرف سرو شیرینی زبان استفاده کنید. هر شیشه میتواند شامل یک عدد شیرینی باشد. این ظروف ایده خوبی برای استفاده در پارتیها و تولدها هستند.
سوپرگلسها: از سوپرگلسهای شفاف و زیبا برای سرو شیرینیها استفاده کنید. این سوپرگلسها میتوانند به طور شگفتآوری شیرینی زبان ریز را نشان دهند.
ظروف پذیرایی پایهدار: از ظروف پایهدار شیشهای یا سرامیکی برای سرو این شیرینیهای کوچک خوشمزه استفاده کنید.
سینیهای تخت: از سینیهای تخت با طرحها و رنگهای جذاب برای سرو شیرینیها استفاده کنید. این سینیها میتوانند تنوع و جذابیت را به سرویس شیرینی زبان ریز اضافه کنند.
قفسههای دیواری: اگر میخواهید یک نمای جذاب ایجاد کنید، شیرینیها را روی قفسههای دیواری چوبی یا فلزی بچینید. این ایده به تازگی در جشنها و مراسمها محبوب شده است.
با این ایدههای خلاقانه میتوانید شیرینی زبان ریز را به یک تجربه بصری خوشایند برای مهمانان تبدیل کنید و لذت ببرید.
بهترین زمان برای خوردن شیرینی زبان:
شیرینی زبان ریز قنادی رضا، یک خوراکی تازه و خوشمزه است که معمولاً در زمانهای مختلف مصرف میشود. این زمانها شامل موارد زیر است:
صبحانه: شیرینی زبان ریز میتواند یک انتخاب خوب برای صبحانه باشد. از آن به عنوان یک خوراکی جذاب در کنار قهوه یا چای خود برای شروع روز استفاده کنید.
نیمروز: در زمان نیمروز، شیرینی زبان ریز میتواند یک میانوعده خوشمزه باشد. و میتواند به عنوان یک پیشغذای سریع و لذتبخش در میان وعدهها مورد استفاده قرار گیرد.
دمنوش: شیرینی زبان ریز همراه با دمنوش یا چای یا قهوه بسیار عالی است. میتوانید در وعدههای عصرانه همراه با هر کدام از این نوشیدنیها میل کنید.
مهمانی و تجمعات: در مهمانیها و تجمعات اجتماعی، شیرینی زبان ریز میتواند به عنوان یک میانوعده یا دسر خوشمزه برای مهمانان سرو شود.
به عنوان هدیه: شیرینی زبان ریز ممکن است به عنوان یک هدیه خوب برای دیگران باشد. آن را به عنوان یک هدیه تقدیمی در جشنها، تولد، یا مناسبتهای ویژه دیگران بدهید.
بنابراین، شما میتوانید شیرینی زبان ریز را در زمانهای مختلف از روز برای تفریح و لذت خوردن مصرف کنید.
مرضیه –
هم خوشمزه هست و هم به صرفه
حنانه –
دوست داشتم اول بخاطر کوچک بودن سایزش، دوم تردی، سوم کم شیره بودنش
مجتبی –
سلام و سپاس از زحمات شما