طرز تهیه باقلوا ترکی گردویی:
مرحله اول) گردوها را ریز خرد کنید. میتوانید آنها را آسیاب کنید، اما باید مراقب باشید که بیش از حد آسیاب نشود. زیرا آجیل خام، روغن را آزاد میکند و وقتی خیلی ریز آسیاب شود، ظاهر خمیری پیدا میکند.
مرحله دوم) کره را به همراه روغن روی حرارت خیلی کم ذوب کنید. یا میتوانید به روش بن ماری اینکار را انجام دهید. یعنی کره و روغن را در ظرفی ریخته، روی کتری یا ظرف حاوی آب جوش قرار دهید تا به روش حرارت غیرمستقیم و با کمک بخار آب جوش ذوب شود.
مرحله سوم) ورقههای باقلوا را به صورت اریب از وسط نصف کنید.
یک نیمه خمیر را پهن کرده، روی آن را به کمک قلممو، با کرهی آب شده چرب کنید، سپس نیمه دوم را روی آن قرار دهید و باز هم کمی چرب کنید. بعد روی آن به طور یکنواخت گردو بپاشید. در جاهایی از خمیر، به صورت پراکنده، تکههای کوچک شیرینی لوکوم را قرار دهید. خمیر را از قسمت باریک آن رول کنید.
باقی باقلواها را به همین ترتیب آماده کرده، سپس آنها را در یک سینی مستطیلی چرب شده کنار هم بچینید.
مرحله سوم) بعد از اینکه باقلوا را در سینی چیدید، آنها را از وسط نصف کنید تا 22 رول کوچکتر به دست آید و رویشان را با کره چرب کنید. کره را خوب پخش کنید، اما اگر موفق به انجام این کار نشدید، فقط کره بیشتری اضافه کنید.
مرحله چهارم) باقلواها را در دمای 300 درجه فارنهایت (150 درجه سانتیگراد) بپزید تا زمانی که قهوه ای طلایی شوند. در حین پخت، در فر را دو یا سه بار باز کنید و روی باقلواها را خوب با کره چرب کنید. به این ترتیب باقلوا با وجود مقدار زیادی شربت، همچنان تردی خودش را حفظ خواهد کرد.
باقلوای ترکی پخته شده را چند ساعت یا یک شب در یخچال بگذارید تا خنک شود. به این ترتیب بیشتر خشک میشود.
مرحله پنجم) شربت را با مخلوط کردن آب با شکر آماده کنید. شاید مقدار مواد شربت در این دستور خیلی زیاد به نظر برسد، اما برای کسانی که باقلوای بسیار شربتی و پُرشیره دوست دارند، ایدهآل است.
مخلوط آب و شکر را در قابلمهای ریخته و روی حرارت بگذارید. وقتی به مدت 10 دقیقه جوش آمد، پوست پرتقال را اضافه کنید. بعد از 5-6 دقیقه آن را از روی حرارت بردارید و آب لیمو را اضافه کنید. مایع باید کمی تبخیر شده باشد و شربت کمی غلیظ شده باشد.
مرحله نهایی) شربت را روی باقلوا بریزید . اگر ته ظرف به اندازه حداقل یک انگشت شربت باقی بماند، نگران نباشید؛ جذب می شود. بگذارید باقلوا یک شب در دمای اتاق باقی بماند و به هیچ وجه روی آن را نپوشانید. هدف این است که باقلوا شربت را به خوبی جذب کند، اما در عین حال ترد بماند.
اگر میخواهید روز بعد دسر را در یخچال بگذارید، به این نکته توجه داشته باشید که شربتی که ته آن باقی میماند، در صورت وجود، غلیظ تر میشود. اگر دوست ندارید شیرینیهای شما با شربت زیاد پوشانده شوند، میتوانید مواد شربت را به دو سوم یا نصف برسانید و شربت کمتری درست کنید.
قبل از سرو باقلوا، روی آنها پودر پسته یا پسته ریز آسیاب شده، بپاشید. و سپس نوش جان کنید.
از باقلوا ترکی نمیشه گذشت.یکی بیاد درست کنه
باقلوا ترکی شیرش درست دربیاد سخت نی