شیرینی(کیک) رِوانی، دسر سنتی ترکیه
طرز تهیه رِوانی
مواد لازم برای کیک روانی
- 3 عدد تخم مرغ
- 1 فنجان شکر
- 1 فنجان روغن آفتابگردان
- 1 لیوان بلغور
- 1.5 لیوان آرد
- 1 لیوان ماست
- 1 بسته بیکینگ پودر
- 1 بسته وانیل
برای شربت:
- 2.5 فنجان شکر
- 3 لیوان آب
- آب لیمو(به اندازه نصف لیمو)
برای روی شیرینی:
2 قاشق غذاخوری پودر نارگیل
طرز تهیه دسر روانی
نکات قبل از پخت روانی
- برای اینکه متوجه شوید شربت قوام آمده یا نه، یک قاشق را داخل شربت فرو کرده و سپس آن را خارج کنید. اگر زمانیکه یکی از آخرین قطرههای شربت را روی انگشتتان یا داخل پیشدستی میریزید قطره پخش نمیشود، شربت به قوام ایده آل خود رسیده است. توصیه میشود از قابلمه بزرگ برای تهیه شربت استفاده نکنید.
- قالب مستطیل شکل را از قبل چرب کرده و کنار بگذارید.
- قبل از تهیهی خمیر شیرینی فر را با دمای 180 درجه روشن کنید تا گرم شود.
طرز تهیه شربت رِوانی:
برای تهیهی شربت این دسر ترکی، 3 لیوان آب و 2.5 لیوان شکر را در یک قابلمه بریزید.
بعد از حدود 30 دقیقه جوشیدن روی حرارت کم، آبلیمو را اضافه کرده و از روی اجاق بردارید تا خنک شود.
طرز تهیه کیک روانی:
در کاسهای گود، سه عدد تخم مرغ را بریزید.
یک فنجان شکر را روی تخم مرغها ریخته و با کمک همزن مخلوط کنید تا شکر و تخممرغ کاملا مخلوط شوند.
1 فنجان روغن آفتابگردان، 1 لیوان ماست و 1 لیوان بلغور را اضافه کنید و دوباره مواد را با هم مخلوط کنید.
در آخر ۱.۵ لیوان آرد، ۱ بسته بیکینگ پودر و ۱ بسته وانیل را به مخلوط اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.
سپس مخلوط رِوانی را که آماده کردید در قالب مستطیلی از قبل چرب شده بریزید.
قالب را در فر قرار داده و در دمای 180 درجه به مدت 25 تا 30 دقیقه بپزید. بعد از اینکه رِوانی را از فر خارج کردید، کمی صبر کنید تا از داغی بیفتد. بعد شربتی را که در دمای محیط خنک شده، روی آن بریزید و صبر کنید تا شربت جذب شود.
سپس روانی را با کمک چاقو برش دهید.
روی تکههای رِوانی پودر نارگیل پاشیده و سرو کنید.
نوش جان
آیا در دسر روانی از شیر استفاده میشود؟
نام دیگر دسر رِوانی که از دسرهای کلاسیک ماه مبارک رمضان است، دسر ماست است. در دستور پخت کیک دسر کلاسیک روانی به جای شیر از ماست استفاده میشود و در شربت آن از شیر استفاده نمیشود!
نکات روانی چیست؟
روانی باید بافت اسفنجی داشته باشد و شربت بطور یکنواخت در آن جذب شود.گاهی شربت را در حالی که خیلی داغ است، روی کیک میریزیم. گاهی شربت را بعد از سرد شدن کیکمان میریزیم که آن را جذب نمیکند. اگر قوام شکر خوب نباشد، میتواند بسیار سنگین و گاهی اوقات بسیار بیمزه باشد. به لطف این ترفندها، همه این مشکلات از بین میروند.
ترجمه از: yemek
خیلی عالی
ممنون که با ریزنکات توضیح دادید
ترکیه خورده بودم.فوق العاده خوشمزست. چه خوب که طرز تهیش گذاشتین
طرز تهیه با شیر هم بذارید من با شیر دیدم درست میکنن
روش سنتی با ماست است ولی طرز تهیه با شیر را هم به زودی در وبسایت قرار میدهیم
کیکش فوقالعاده خوشمزه هستش اگه که بلد باشی خوب دربیاری
تو سریالهای ترکی میدیدم میخورن ولی نمیدونستم چه جوری درست میکنن