باسبوسا، دسر عربی
باسبوسا (به عربی مصری: بسبوسة، به زبان رومی: basbūsah) یک نوع کیک شربتی است که با آرد سمولینا تهیه میشود. برای تهیه آن، خمیر سمولینا در یک تابه پخته شده و سپس سپس با آب شکوفه پرتقال، گلاب یا شربت ساده شیرین میشود و معمولاً به شکل لوزی یا مربع برش داده میشود. منشا این کیک در مصر است و امروزه در بیشتر مناطق امپراتوری عثمانی سابق گسترش یافته است، و به طور کلی در غذاهای خاورمیانه، غذاهای مغربی، غذاهای یونانی، غذاهای آذربایجانی، غذاهای اتیوپی و بسیاری دیگر مورد استفاده قرار میگیرد.
دستور تهیه باسبوسای مصری (کیک سمولینا بدون تخممرغ)
مواد لازم برای 12 نفر:
مواد خشک:
1 2/3 پیمانه سمولینا
1/2 پیمانه شکر
1/2 پیمانه پودر نارگیل
1 1/2 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
مواد مرطوب:
1/2 پیمانه کره شفاف
۱/۲ پیمانه ماست ساده
1 قاشق غذاخوری عسل
2 قاشق چایخوری تاهینی
مواد شربت:
1 پیمانه شکر
1 پیمانه آب
1 قاشق چایخوری آب لیمو
2 قاشق غذاخوری عسل
1/2 قاشق چایخوری آب شکوفه پرتقال
1 قاشق چایخوری رنده پوست پرتقال
مواد روی کیک:
16 عدد بادام بلانچ شده* به نکته آخر متن مراجعه کنید
شربت و کیک هر دو داغ هستند؟
بله. هر دو گرم هستند و تقریباً هم دما.