بالا الشام، شیرینی ویژه افطاری رمضان

این دسر کلاسیک شامل خمیر چوکس بدون خمیرمایه است که در بسیاری از مناطق مختلف محبوبیت دارد و در اصل از  امپراتوری عثمانی سابق سرچشمه گرفته است. بالا الشام(Balah el sham) سرخ‌شده محبوب را اغلب در افطار ماه رمضان میل می‌کنند. از آنجایی که بالا الشام معمولاً سرد سرو می‌شود، می‌توانید لقمه‌های دسر خوشمزه را به راحتی زودتر از موعد آماده کرده و تا زمان افطار، به سایر کارهای خود برسید.

خمیر این شیرینی شبیه به  خمیر شیرینی ترد و لطیف چوکس است  که در روغن سرخ شده، در شربت شکر غلتانده شده و با کرم خامه‌ای خوشمزه و پاشیدن پسته خرد شده روی آن، سرو می‌شود. اگر با طعم چوکس آشنا باشید، متوجه می‌شوید که این شیرینی نیز ارزش امتحان کردن را دارد و شک نداشته باشید بالاه‌شام یکی از خوشمزه‌ترین خوراکی‌های سفره افطاری شما خواهد بود.

بنابراین، این دستور پخت را در ماه رمضان امتحان کنید و مهمانان و خانواده خود را تحت تأثیر قرار دهید.

دستور تهیه بالا الشام

مواد لازم برای شربت بار:

2 فنجان شکر دانه ریز

1 ¼ فنجان آب

1 قاشق چایخوری آب لیمو

1 قاشق چایخوری عصاره وانیل

2 قاشق غذاخوری عسل

مواد لازم برای خمیر بالا الشام:

کرم شیرینی 170 گرم

آب 240 میلی لیتر

کره 225 گرم

آرد 240 گرم

نمک نوک قاشق چایخوری

تخم مرغ 4 عدد

اسانس وانیل 1 قاشق چایخوری

پودر خمیرمایه 1 قاشق چایخوری

پودر پسته 100 گرم

شیرینی سنتی بالا الشام

طرز  تهیه شربت بار:

در قابلمه‌ای روی حرارت متوسط شکر، آب، آبلیمو، وانیل و عسل را اضافه کنید و کمی مخلوط کنید و بگذارید بجوشد.

حرارت را کم کنید و بگذارید 10-15 دقیقه بجوشد.

سپس قابلمه را از روی حرارت را بردارید،  لبه‌های آن را با مقداری آب یا  با یک حوله آشپزخانه مرطوب تمیز کنید تا حالت بلوری شدن شکر از بین برود.

شربت را در پس از کمی خنک شدن، در یخچال بگذارید  تا کاملاً سرد شود.

طرز  تهیه شیرینی:

در تابه‌ای آب، کره و نمک را ریخته و  با هم مخلوط کنید. آرد را اضافه کنید و هم بزنید تا به خمیری براق و یکدست تبدیل شود.

پس از اینکه خمیر کمی خنک شد، تخم‌مرغ و اسانس وانیل را اضافه کنید و مخلوط کنید.

خمیر را در یک قیف با ماسوره ستاره‌ای قرار دهید و آنها را در روغن ولرم سرخ کنید.(دقت کنید که روغن نباید  داغ باشد. یعنی دمای روغن طوری باشد که به راحتی بتوانید انگشت خود را در آن فرو کنید).

 پس از آماده شدن، شیرینی‌ها را در شربت‌بار بریزید.

شیرینی‌های بالا الشام را از وسط برش دهید و به کمک ماسوره داخل آنها را با کرم شیرینی پر کنید. سپس  شیرینی ها را با پسته خرد شده تزیین کنید.

نکات:

  1. هنگام تهیه شیرینی چوکس برای بالاه الشام، بسیار مهم است که اجازه دهید خمیر قبل از اضافه کردن تخم مرغ خنک شود. اگر آنها را به خمیر داغ اضافه کنید، شروع به انعقاد می‌کنند و در نهایت چیزی شبیه تخم‌مرغ‌های همزده خواهید داشت. صبر کنید تا حدود 50 درجه سانتیگراد خنک شود (باید 5 تا 10 دقیقه طول بکشد، اما می‌توانید از دماسنج پخت و پز برای اندازه‌گیری دما جهت اطمینان بیشتر استفاده کنید). بعد از اضافه کردن هر تخم مرغ حدود 2 دقیقه ان را با خمیر مخلوط کرده و سپس تخم‌مرغ بعدی را اضافه کرده و مجدد هم بزنید. و دقت کنید که در هر مرحله اضافه کردن تخم‌مرغ، کنار‌ه‌ها و کف کاسه را که آثار تخم مرغ قبلی بجا مانده، داخل خمیر ریخته و  خوب مخلوط کنید.
  2. اگرچه کمی وقت گیرتر است، اما سرخ کردن بالاه الشام  در روغن ولرم ، برخلاف روغن داغ، به شیرینی چوکس اجازه می‌دهد تا به خوبی پف کند و ظاهری حجیم و همچنین داخلی پف دار پیدا کند. همچنین می‌توانید روغن بالاه الشام را در دمای اتاق قرار دهید، حرارت را روی دمای متوسط قرار دهید، بعد از اینکه پُف کردند و در روغن شناور شدند، آن‌ها را برگردانید و تا زمانی که قهوه‌ای طلایی شده و قسمت بیرونی‌شان ترد شود، به سرخ کردنشان ادامه دهید. زمانی‌که بالاه الشام را سرخ می‌کنید، متوجه می‌شوید که بسیار بزرگ می‌شوند، بنابراین مطمئن شوید که در یک زمان مقدار زیادی در قابلمه قرار ندهید. طوریکه جا داشته باشند و به هم نچسبند. چسبیدن شیرینی‌ها به هم، باعث نرم شدن  آن‌ها  خواهد شد.
  3.   کرم استفاده شده  در این  شیرینی همان کرم پیراشکی است. اما می‌توانید با تاپینگ‌های دیگر نیز آزمایش کنید. اگرچه بالاه الشام پر از کرم خامه‌ای بسیار عالی است، اما می‌توانید  آنها را با طیف وسیعی از گزینه‌های مختلف مانند سس شکلاتی غنی، سس خرما و کارامل بسیار شیرین، مربای شکوفه پرتقال لطیف یا یک لبنه ساده سرو کنید. همچنین برا تزئین آن بجای پودر پسته می‌توانید از آجیل‌های مختلف مانند گردو و بادام استفاده کنید. یا برای زیباتر شدنش، ترکیبی از پودر پسته و تمشک خشک شده فریزری را استفاده کنید. ترکیب رنگ سبز و قرمز روی این شیرینی بسیار زیباست.
  1. بهتر است این شیرینی را همان روزی که درست می‌کنید، مصرف کنید زیرا به مرور زمان نرم میشود. اگر فکر می‌کنید نمی‌توانید همه را در یک روز استفاده کنید، پیشنهاد می‌کنیم مقدار مواد را نصف کنید. یا برای نگهداری شیرینی‌های باقیمانده، آنها را روی کاغ روغنی چیده، روی شیرینی‌ها را نیز با کاغذ روغنی بپوشانید و سپس در فریزر بگارید تا سفت شوند. سپس با همین حالت در ظرف یا کیسه فریزری قرار دهید. تا دو ماه قابل استفاده خواهند بود.

در کل این شیرینی سنتی را می‌توانید  با انواع مزه‌ها و طعم‌ها رو کنید. پیشنهاد می‌کنیم هر بار گزینه‌های خوشمزه مورد علاقه خود را با خلاقیتی که دارید، استفاده کنید تا در نهایت روش مورد علاقه خود را برای سرو دسر سنتی کشف کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *