عایش السرایا، دسر ویژه افطاری رمضان

عایش‌السرایا، یک دسر ایده‌آل برای سرو در پایان وعده افطار است. در آن، لایه‌های لطیف و خامه‌ای از نان و خامه غنی‌شده و شیرین شده با هم ترکیب می‌شوند تا یک غذای غنی و خوشمزه را ایجاد کنند. این خوراکی مانند پودینگ نان که تا حد کمال طلایی پخته شده و با پودر پسته تزئین شده، جذاب به نظر می‌رسد و طعم شگفت‌انگیزی دارد.  و خوشبختانه درست کردن آن بسیار ساده است!

 می‌توانید از دستور آسان عایش السرایا که آماده کرده‌ایم، برای تهیه یک دسر سنتی و خوشمزه به صورت پخته، در ماه رمضان استفاده کنید.

دستور تهیه عایش السرایا

مواد لازم :

خامه استریل شده  2 بسته

نان تست سفید بزرگ 1 بسته

کره 225 گرم

شیر 240 میلی لیتر

شکر  1 قاشق غذاخوری

آرد سمولینا 2 قاشق غذاخوری

گلاب 1 قاشق چایخوری

دانه هل، آسیاب شده 1 قاشق چایخوری

شربت شکر 240 میلی لیتر

پودر پسته برای تزئین، به مقدار لازم

دسر عایش‌السرایا

طرز  تهیه عایش‌السرایا:

فر را از قبل گرم کنید.

دور نان تست را به کمک چاقوی تیز جدا کنید.  سپس نان تست را به قطعات کوچک برش دهید و در یک ظرف مخصوص فر قرار دهید.

کره را آب کرده و روی تکه های نان تست بریزید. آنها را با دست فشار دهید تا کاملا  کره به خوردشان برود. سپس آنها را در یک یا چند لایه یکنواخت در ظرف بچینید (اگر خیلی نازک هستند، پیشنهاد می‌کنیم در چند لایه بچینید).

خامه استریل شده را روی نان تست آغشته به کره بریزید.

شیر را گرم کنید. و سپس، شکر، بلغور، هل و گلاب را  به آن اضافه کرده و  همچنان روی حرارت بگذارید تا شروع به جوشیدن و غلیظ شدن کند.

مخلوط شیر را روی لایه خامه بریزید. سپس با استفاده از چنگال سوراخ‌های کوچکی در آن ایجاد کنید تا نان تست زیر آن بتواند مخلوط شیر را جذب کند.

ظرف پخت را به فر منتقل کنید و آن را به مدت ده دقیقه  بپزید تا همه قسمت‌ها طلایی شوند.

آن را از فر خارج کرده و شربت شکر را روی عایش السرایای پخته شده بریزید. سپس بگذارید تا کاملاً شربت به خورش برود.

بعد از اینکه خنک شد، عایش‌السرایا را به شکل مستطیل برش دهید و روی آن را با پودر پسته تزئین کنید.

نکته:

 اگر در خانه نان تست ندارید، از انواع دیگر نان مانند نان سفید، نان ساندویچی، نان بریوش یا حتی سوخاری نیز می‌توانید استفاده کنید. از آنجایی که نان با کره ذوب شده غنی شده و با شیر شیرین طعم دار می‌شود، نیازی به استفاده از نان تازه پخته  شده یا تازه خریداری شده نیست. به این ترتیب، این دستور العمل عایش‌السرایا می‌تواند یک راه خوشمزه و کاربردی برای شما باشد تا از نان‌های بیات، به جای دور انداختن آنها استفاده کنید.

در این قسمت به سوالات متداول شما پاسخ داده‌ایم:

آیش ال سرایا، یا «نان قصر»، به این دلیل نامگذاری شده است که یک ماده ساده مانند نان را به دسری شایسته تبدیل می‌کند. این دسر شبیه پودینگ نان، که در بسیاری از مناطق خاورمیانه محبوب است، دارای لایه‌هایی از نان شیرین و تند و خامه ساده یا خامه آشتا است. نان سفید با کره ذوب شده، غنی شده و با مخلوط شیر غلیظی طعم‌دار می‌شود که معمولاً دارای مواد معطری مانند هل، گلاب و بلغور است. آیش ال سرایا، که ممکن است به صورت پخته یا نپخته سرو شود، اغلب با پودر پسته تزئین می‌شود.

از آنجایی که عایش السرایا به صورت سرد سرو می‌شود، چه پخته و چه نپخته، به راحتی می‌توانید آن را زودتر از موعد درست کنید. پس از خنک شدن، آن را به سادگی بپوشانید و آن را در یخچال قرار دهید تا زمانی که آماده شوید. برای حفظ طراوت و ترد پسته، قبل از سرو آیش السرایا از آن برای تزیین دسر استفاده کنید.

 آیش السرایای خانگی اگر به درستی نگهداری شود، به مدت 2 تا 3 روز ماندگاری دارد. برای نگهداری صحیح، یا ظرف فری که در آن پخته‌اید را با فویل بپیچید یا باقیمانده دسر خود را به ظرف در بسته منتقل کنید. فریز کردن دسر توصیه نمی‌شود زیرا پودر سوخاری چسبناک و تقریباً کاراملی شده و خامه برشته شده احتمالاً در فریزر دچار تغییرات بافتی می‌شوند.

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.
Average
5 Based On 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *