آبدندون، شیرینی سنتی استان مازندران

شیرینی آب‌دندون که تقریباً شبیه به شیرینی برنجی است، نوعی شیرینی  بسیار محبوب مازندرانی است که بافتی ترد دارد و به سرعت در دهان آب می‌شود. دلیل نامگذاری این شیرینی نیز همین است.

آب‌دندون معمولاً در ایام عید نوروز، جشن عروسی و نامزدی، و نیز زمانیکه فردی به سفرهای زیارتی می‌رود، پخته می‌شود. اما شما می‌توانید این شیرینی را هر زمان که دوست داشتید، آماده کرده و در وعده عصرانه میل کنید.

دستور تهیه آب‌دندون

مواد لازم:

  1. روغن جامد:یک پیمانه
  2. پودرشکر :یک پیمانه
  3. زرده تخم‌مرغ: دو عدد
  4. پودر هل: ۱/۵ قاشق چایخوری
  5. وانیل: ۱/۴قاشق چایخوری
  6. آرد سفید: دو پیمانه
  7. آرد برنج: نصف پیمانه
  8. بیکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری
  9. تخم خرفه: به میزان لازم
آب دندون

طرز  تهیه شیرینی:

پودر شکر را الک کرده و همراه روغن جامد با همزن برقی هم بزنید تا رنگ آن تغییر کند. سپس زرده‌های تخم‌مرغ، پودر هل و وانیل را  اضافه کرده و هم بزنید.

همزن را خاموش کرده و آرد سفید، آرد برنج و بیکینگ‌پودر را با هم مخلوط کرده، الک کنید و یک‌باره روی مواد بریزید. ابتدا با قاشق هم بزنید، سپس با دست خمیر را جمع کرده و در کیسه نایلون گذاشته و یک ساعت استراحت دهید.

از خمیر، توپ‌هایی به اندازه گردو یا فندق برداشته، گرد کرده و روی آنها مهر بزنید و سپس تخم خرفه بپاشید.

شیرینی‌ها را در سینی فر چیده و آن را در فر با حرارت ۱۸۰ سانتی‌گراد به مدت ۲۰ دقیقه بپزید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *