باسبوسا، کیک ویژه افطاری رمضان

باسبوسا به عنوان یک کیک کلاسیک شناخته می‌شود که به خوبی با هر نوع منوی افطاری هماهنگ است. ترکیب کیک سمولینا کره‌ای، مغزدار و فیلینگ خامه‌ای غلیظ، دسری لذیذ به شما می‌دهد که برای دوستداران دسر در تمام سنین جذاب است.

برای درست کردن این کیک خانگی، با تهیه خمیر سمولینا با نارگیل و سپس فیلینگ خامه شروع کنید. سپس دو مخلوط را در قالب چرب شده قرار دهید؛ ابتدا خمیر سمولینا، سپس فیلینگ خامه ای و دوباره یک لایه از خمیر. در حین پخت کیک، شربت خانگی را درست کنید و مواد ترد برای تزئین  آماده کنید.  روی کیک گرم، شربت گلاب بریزید و روی آن را با فندق، پودر نارگیل، خلال بادام و پودر پسته  تزئین کنید. این کیک را علاوه بر ایام رمضان، می‌توانید به عنوان کیک عصرانه به صورت گرم یا سرد با یک نوشیدنی گرم سرو کنید.

دستور تهیه باسبوسا

مواد لازم برای کیک:

خامه‌  170 گرم

تخم مرغ  3 عدد

ماست  240 میلی لیتر

روغن گیاهی 240 میلی لیتر

شکر  200 گرم

آرد ذرت  3 قاشق غذاخوری

آرد سمولینا 350 گرم

پودر نارگیل 75 گرم

شیر 600 میلی لیتر

پودر قند 3 قاشق غذاخوری

پودر خمیرمایه 1 قاشق غذاخوری

 مواد لازم برای شربت کیک:

آب 480 میلی لیتر

شکر 400 گرم

آب لیمو 1 قاشق غذاخوری

گلاب  240 میلی لیتر

مواد لازم برای تزئین روی کیک:

فندق 130 گرم

خلال بادام 2 قاشق غذاخوری

پودر پسته 2 قاشق غذاخوری

باسبوسا

طرز  تهیه باسبوسا:

در یک کاسه، تخم‌مرغ‌ها را با شکر مخلوط کنید.

در ظرف دیگری ماست را با شکر و آرد ذرت مخلوط کنید. سپس آن را به  مخلوط تخم‌مرغ  اضافه کرده و هم بزنید.

بلغور را هم اضافه کرده و هم بزنید. بعد، پودر نارگیل را اضافه کرده، مجدد مواد را با هم مخلوط کنید.

خمیر آماده شده را کنار بگذارید. در قابلمه‌ای شیر و شکر و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. سپس  خامه را اضافه کرده و هم بزنید تا مخلوط شوند.

در قالب کیک، یک لایه از خمیر بلغور را ریخته و  پخش کنید (به اندازه نصف خمیر).سپس  روی آن را با یک لایه از مخلوط خامه پوشانده و دوباره  یک لایه از خمیر باقی مانده را روی آن قرار دهید.

قالب را به مدت 40 دقیقه در فر قرار دهید تا بپزید.

در این فاصله، شربت را به روش زیر آماده کنید:

شکر و آب را در قابلمه‌ای بریزید تا جوش بیاید. (قبل از جوشیدن، کمی هم بزنید تا شکر حل شود.) بعد،  به مدت 5 دقیقه بدون هم زدن  بجوشانید. آب لیمو و گلاب را به قابلمه اضافه کرده و سپس از روی حرارت بردارید.  شربت را در گوشه‌ای بگذارید تا  خنک شود.

بعد از 40 دقیقه، کیک را با خلال دندان تست کنید. (خلال دندان را داخل کیک فرو کنید . اگر تمیز بیرون آمد و خمیر به آن نچسبیده بود، یعنی کیک آماده  است). سپس کیک را از فر خارج کرده و به صورت وارونه از قالب خارج کنید. روی آن شربت ریخته و سپس  با فندق، خلال بادام، پسته و نارگیل تزئین کنید.

نکات:

  1. کیک‌های تزئینی که در قالب‌ها و تابه‌های طرح‌دار پخته می‌شوند، گاهی اوقات ممکن است به سختی از قالب خارج شوند. برای اینکه این فرآیند آسان شود و مطمئن شوید که یک باسبوسای زیبا با خامه به دست می‌آورید که سطحی یکنواخت و زیبا برای کیک خامه‌ای و سمولینا دارد، قالب پخت را با کره یا اسپری پخت و پز یا روغن نارگیل چرب کنید.  سعی کنید برای چرب کردن قالب، از دستان خود استفاده کنید تا مطمئن شوید که هر گوشه و کناری به درستی چرب شده است. اگر مطمئن شوید که تمام قسمتهای قالب  را به خوبی چرب کرده‌اید،  وقتی باسبوسا را وارونه می‌کنید، درست  و کامل از قالب بیرون می‌آید.
  2. برای اینکه کیک سمولینا رطوبت خود را حفظ کند، آن را در یک ظرف در بسته نگهداری کنید. بعد از خنک شدن آن را در ظرف قرار دهید و در جایی تاریک و خنک قرار دهید و در عرض 2 روز کیک را مصرف کنید.

    همچنین می‌توانید آن را در یخچال نگهداری کنید؛ در این صورت تا 5 روز ماندگاری دارد، اما قبل از سرو (بعد از بیرون آوردن از یخچال) حتما بگذارید  تا در دمای محیط کمی نرم شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *