باقلوا، شیرینی سنتی قزوین، تبریز و یزد
دستور تهیه باقلوا
مواد لازم برای خمیر باقلوا:
- شیر، یک دوم پیمانه یا 100 میلی لیتر
- نمک به مقدار کم
- کره آب کرده برای داخل مواد، سه قاشق غذاخوری یا 36 گرم
- زرده تخم مرغ دو عدد
- آرد الک شده، دو یک چهارم پیمانه(حدود 250 گرم)، تا حدی که به دست نچسبد
- کره آب کرده برای روی باقلوا، یک سوم پیمانه یا 60 گرم
- بیکینگپودر یک دوم قاشق چایخوری
مواد لازم برای داخل باقلوا:
- پودر قند یک پیمانه
- هل یک قاشق چایخوری
- بادام یک پیمانه
- گلاب دو قاشق غذاخوری
مواد لازم برای شربت باقلوا:
شکر یک پیمانه
آب سه چهارم پیمانه
گلاب یک چهارم پیمانه
طرز تهیه باقلوا
۱. در یک کاسه بزرگ که گنجایش کافی برای تمام مواد را داشته باشد، شیر را ریخته بیکینگ پودر و نمک را در شیر حل کرده با کرهٔ آب کرده و زرده خوب مخلوط میکنیم.
۲. آرد را کمکم اضافه کرده تا خمیر نسبتاً سفتی به دست آید و با ورز دادن خمیر را یکدست میکنیم.
۳. خمیر را در کیسهٔ پلاستیکی ریخته و مدت یکی دو ساعت میگذاریم بماند تا خمیر ور بیاید.
۴. خمیر را تا جائیکه ممکن است نازک پهن کرده و حدوداً ۶–۴ تا لواش به اندازهٔ قالب بصورت لواشهای بسیار نازک در میآوریم.
۴. تهٔ قالب را با کره چرب کرده و یک لواش نازک را میاندازیم سپس بادام و پودر قند و هل مخلوط شده را لابه لای لواشها میریزیم و از آن ۲ قاشق غذاخوری گلاب کمی بر روی آن میپاشیم وهر لایه را با دست یا قاشق فشار داده گوشههای قالب را نیز فشار داده تا کاملاً سفت و روی آن یکنواخت و صاف شود.
۵. باقلوا را با چاقو بصورت لوزی یا چهار گوش میبریم.
۶. یک سوم پیمانه کرهٔ آب کرده را که زیاد داغ نباشد در آخر اضافه کرده و روی مواد میریزیم.
۷. در فری که از قبل در دمای ۱۷۰ درجه گرم شده به مدت ۲۰ دقیقه در پنجره پایین و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در پنجره بالا میگذاریم تا روی باقلوا طلایی رنگ شود.
۸. آب را بر روی شکر ریخته روی شعله کم میگذاریم تا کمی غلیظ شود. گلاب را به آن اضافه کرده چند جوش که زد آن را خاموش میکنیم.
نکته: میتوان بجای شربت گلاب از شربت قوام آمده استفاده کرد.
۹. آخر کار هنگامی که باقلوا کمی سرد شد از شربت آماده شده به دفعات و کمکم به باقلوا اضافه میکنیم. میتوان از پودر پسته یا بادام برای تزئین باقلوا استفاده کرد.
سلام در دستور بکنیم پودر را ندادید ..
سلام
ممنون از توجه شما
بیکینگ پودر یک دوم قاشق چایخوری